Ilse Boumans

ilse

Liefde voor sport heeft Ilse Boumans altijd al gehad. De kans om van haar hobby haar beroep te maken, greep ze dan ook met beiden handen aan. Gelukkig maar, want ze is nu al vanaf 1993 bezig met elke dag lesgeven in haar eigen sportschool Lemiers Dance Centre Focus. 

Al vanaf dat ze tweeënhalf was, is ze bezig met sport, namelijk met turnen bij de Vaalser turnvereniging ATSV. Hier heeft ze veel prijzen mee gewonnen, waaronder Limburgs Kampioen op de onderdelen balk en vrije oefening. Verder is ze elf jaar lang dansmarietje geweest bij de kindercarnaval en later bij de carnavalsvereniging ‘de Schwatze Schömmele’. Later werd ze trainster en leidster bij de turnvereniging. Helaas kwam er een einde aan haar turncarrière toen ze haar voet brak. 

Dit betekende echter niet het einde voor haar sportcarrière. Ze besloot om jazz-dance lerares te worden en volgde hiervoor een tweejarige cursus. Hierna kwam ze weer terecht bij haar oude turnvereniging, alleen ditmaal als danslerares. In de tien jaar dat ze hier les heeft gegeven heeft ze ook hiermee prijzen behaald, namelijk Nederlands en  Limburgs kampioen met een juniorengroep en tweede bij het Nederlands kampioenschap voor de senioren. 

Toen ze werkeloos werd en de mogelijkheid kreeg om het Groene Kruis gebouw te kopen, besloot ze hier helemaal voor te gaan. Het gebouw werd omgetoverd tot Lemiers Dance Centre Focus, waar ze vanaf toen dans, BBB, steps, body training en 60+ gym geeft. Met uitzondering van zondag geeft ze elke dag, met veel plezier, les. 

Behalve met lesgeven, het maken van choreografieën en het voorbereiden van de lessen, organiseert Ilse één keer in de twee jaar een grote dansshow. Hier komt behalve de dansen zelf nog veel meer bij kijken, zoals alle kostuums die bedacht en genaaid moeten worden. Gelukkig is dit allemaal niet voor niks, want de shows trekken altijd veel publiek. 

Duidelijk is wel dat Ilse leeft voor haar sportschool, want zelfs een auto-ongeluk, waar ze nu nog steeds last van heeft, heeft er niet voor gezorgd dat ze haar droom zou opgeven. Nog steeds geeft ze met veel plezier les en is van plan dit nog zo lang mogelijk te doen.