Jazzdance
Jazzdance wort gekenmerkt door vele stijlen, onder andere lyrical, afro, modern, funky, swing, streetdance, show en musical. Stijlen die ook aan bod komen bij Lemiers Dance Centre Focus en waar je al vanaf vier jaar kennis mee kan maken. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan technische aspecten, kracht en conditie, maar ook aan ontspanning. Enkele eigenschappen zijn isolatie, coördinatie, ritmegevoel, lenigheid, expressie en gebruik van ruimte. 

Een jazzles ziet er als volgt uit: allereerst is er een korte warming-up, zoals rek- en strekoefeningen of een vorm van een korte dans. Deze oefeningen zijn behalve bedoeld voor het opwarmen ook bedoeld om je leniger en sterker te maken. Na de warming-up wordt er gewerkt aan verschillende danspassen en danscombinaties op muziek die horen bij een bepaalde dans. Er wordt gedanst op veel verschillende muziekstijlen, van oude popnummers tot top 40 muziek en van musicalnummers tot filmmuziek.

De dansen die je leert, kunnen heel erg verschillend zijn in stijl. Zo krijg je bijvoorbeeld dansen met invloeden uit streetdance, musicals of modern. Op die manier is er voor iedereen wel iets leuks bij. Dansen bij Lemiers Dance Centre Focus is alles behalve saai. 

Jazzdance vanaf 4 jaar t/m 8 jaar
Voor de jongste groep danseresjes bestaan de lessen vooral uit heerlijk vrij bewegen, het ervaren van dansen en muziek en samen bewegen met andere kinderen. De lessen worden bij deze groep altijd afgesloten met eenspelletje.Van echte jazztechniek is nog geen sprake, omdat het kind er nog niet helemaal aan toe is. Eigenlijk past algemene dansvorming hier beter bij. De kinderen maken kennis met de basis van jazzdance. Vanaf zes jaar krijgen ze de eerste jazztechnieken aangeleerd. 

Jazzdance voor het oudere kind
Vanaf nu krijg je meer technieken aangeleerd, maar lekker dansen blijft het allerbelangrijkste. Soepelheid, lenigheid en kracht stimuleer je door middel van oefeningen. De kinderen willen lekker bewegen op hedendaagse muziek die hun vertrouwd in de oren klinkt. In de lessen wordt gewerkt aan een goede basishouding en danstechniek. 

Jazzdance voor tieners
Je danst op niveau, waar er gewerkt wordt aan de techniek, expressie en het dansen in een opstelling. Je groep is op weg naar showformatie. 

Jazzdance voor gevorderde tieners
De iets oudere tieners zijn nu een echte showformatie. TIjdens de lessen wordt er gewerkt aan een bepaalde choreografie waar techniek en expressie centraal staan.

Jazzdance voor gevorderden
Het niveau van deze groep ligt aanmerkelijk hoger. Zij trainen twee uur per week op de vrijdagavond waar gewerkt wordt aan meerdere dansen. Deze dansen zijn verschillend van langzaam naar snel en van modern tot show- en musicaldans.

Jazzdance voor volwassenen
Volwassen vrouwen die niet meer (of juist wel nog) willen optreden, maar toch actief jazzdance willen beoefenen kunnen bij Lemiers Dance Centre terecht. Samen genieten van het dansen en af en toe leuke uitstapjes doen, zijn voor deze dames het belangrijkste.

 


 

BBB
BBB is de afkorting voor Buik Benen Billen, hier draait de les dan ook om. Er worden verschillende oefeningen uitgevoerd, met behulp van onder andere gewichten, springtouw en Dyna banden. Dit alles gebeurd onder begeleiding van moderne muziek en in groepsverband. Er wordt gezorgd voor afwisselende lessen. Zo is er de ene week circuittraining en een andere keer een conditietraining. Op deze manier worden de lessen nooit saai en is er voor ieder voldoende uitdaging.Body training
Body training is zoals het woord al zegt een training voor het hele lichaam. Dit wordt gedaan op leuke begeleidende muziek met een gezellige groep mensen. Na de warming up draait de les om het uitvoeren van verschillende passen die zich gedurende de hele les herhalen en steeds een stapje moeilijker worden. Deze vloeiende oefening neemt iedere week een andere vorm aan. Zo staat de ene week in het thema van salsa en een andere keer draait het om aerobics of circuittraining.

 


Steps
Om je conditie op te bouwen of op peil te houden is steppen ideaal. Na het opwarmen krijg je verschillende combinaties geleerd die je op en rondom de step uitvoert. Het blijft bij deze les vaak niet bij maar één step, maar het wordt moeilijker gemaakt door twee of zelfs drie steps te gebruiken. Om de lessen af te wisselen wordt er gebruik gemaakt van gewichten, streps en springtouwen. Op die manier worden niet alleen de benen en de conditie getraind.

 


 
60+ Gym
Elke donderdagmiddag is het tijd voor een gezellige les op maat voor de senioren, waarbij de oudste zelfs 79 is. Beweging staat hierbij centraal en alle facetten van de lessen die Lemiers Dance Centre biedt komen hierin terug. Na de les staat het nababbelen onder het genot van een kop koffie op het programma. Het is een leuke vaste groep mensen, die open staat voor nieuwe gezichten. Samen ondernemen zij ook andere activiteiten, zoals wandelen.